Seniors 2021

2021 oktober 19

Nu faller snön och det är dax att göra bokslut över årets säsong. Vi har under sommaren genomfört 21 tävlingar i Order of merit. I A-klassen har det varit 318 starter och i B-klassen 311 starter.

Under september-oktober har det spelats 12 omgångar av tian cup. Vad gäller spelfrekvensen har den varit jämförbar med 2020 vilket var ett rekordår. Det mest uppseendeväckande är det stora antal som spelat under sep-okt när man ser på allt regnande under denna period.

Vi gratulerar John Anderson som stod som klar vinnare av årets Order of Merit. John vann både netto- som bruttoklassen! Folke Holmgren vann 75-årsklassen brutto.

Vi avslutade sommarsäsongen med traditionellt utvärderingsmöte. Förslag lämnades att vi skulle återinföra kontanthanteringen vilket innebär att priserna delas ut efter varje spelomgång. Vi diskuterade också om att ta bort bruttoklasserna. Detta framför allt för att man friare kan välja tee. A- resp. B-klass skall kvarstå. Däremot ville en mötesmajoritet att man helt skulle slopa klassindelad lottning.

Alla dessa förslag plus ytterligare förslag som inkommit kommer att behandlas på vårens upptaktsmöte i maj där jag räknar med en större beslutsfattande uppslutning. Upptaktsmötets huvudpunkt är dock datorutbildning. Som det är idag är det ett fåtal som klarar av att scoreinmata. Så ojämn arbetsbelastning ska vi inte ha nästa säsong.

Ett stort tack till Dennis Sundkvist för engagemang och arbetsinsats för att möjliggöra en högklassig seniorverksamhet!

Hans-Ola Wikman
Ordförande

Dela