Banstatus inför öppningen nu på fredag den 1/6

2018 juni 01

Nu öppnar äntligen 18-hålsbanan. Här kommer lite information från oss som jobbar på banan.

Greenerna växer på bra men har inte samma täthet som återfinns under sommarhalvåret. Vi jobbar för fullt med att vattna och så in dem små fläckar där stödsådden ej fått grepp. Detta kan resultera i att bollrullen ej är optimal men vi hoppas att ni har förståelse med detta. Vi kommer att lägga en rejäl sanddress inför öppningen för att skydda gräset samt skapa en jämnare puttupplevelse.

Viktigt att tänka på nu under försäsongen är att undvika onödig gångtrafik på greenerna, vi vill därför be er gå ut från greenen den kortaste vägen. Vi kommer att placera ut ett antal avspärrningar framför vissa foregreens där den höga bevattningsfrekvensen har skapat blöta områden kring greenerna. Flaggplaceringen kommer till en början oftast återfinnas i framkant av green för att minimera trafiken på resterande del samt att vi kommer ha en provisorisk green på hål nummer 9 eftersom att stödsådden på denna green inte tagit sig tillräckligt bra för att tillåta spel.

Vi vill även påminna att det är förbjudet att dra vagn på greenområdet, detta för att minska risken för kompakta områden där gräset dör ut kring greenerna. Det finns väl ingen som vill chippa från ett område som känns som cement. Detta gäller dock hela året! Kom även ihåg att krattan skall ligga i bunkern och i spelriktningen, detta underlättar för oss när vi klipper kring bunkrarna.

Nu hoppas vi på lite regn så att dem fairways som saknar bevattning kan växa till sig ordentligt.

Har ni frågor eller åsikter kring banan är det bara hojta till när ni ser mig!

Mvh Johan och personal.
johan.sandstrom@piteagolf.se

Dela