Banstatus uppdatering 25/6

2018 juni 24

Här kommer lite information om vad som kommer att ske på banan dem kommande veckorna. Greenerna har nu börjat bli täta, det finns en del fläckar på vissa greener som inte tagit sig ännu men vi jobbar för fullt på att stödså dem fläckar som finns kvar. Vi har hållit klipphöjden på en relativt hög nivå för att låta greenerna täta ihop sig men nu när dem har blivit tätare så kan vi börja sänka klipphöjden. Från och med tisdag nu i veckan kommer vi att sänka klipphöjden stegvis och rullen på greenerna kommer då att bli bättre. Under torsdag nästa vecka kommer vi att vertikalskära och dressa greenerna förutsatt att vädret tillåter det. Vi kommer att gå ut med information nästa vecka om det blir några ändringar angående vertikalskärningen.

Under denna säsong har vi även gjort vissa ändringar i dem dagliga skötselrutinerna. Vi går numera ut med två greenklippare varje dag så att vi hinner slutföra klippningen innan spelet kommer ikapp. Samma gäller teeklipparna. Under högsäsongen kommer vi även försöka gå ut med två fairwayklippare för att undvika den köbildning som skapas då spelarna hinner ikapp klipparen. Greener kommer klippas varje dag under sommaren. Tee och Fairway klipps måndag, onsdag och fredag. Ibland klipps fairway även lördagar beroende på hur växtligheten ser ut.

Vi ser dock massor med nedslagsmärken på greenerna som folk inte lagar. Känns otroligt tråkigt att gå ut på en green som vi jobbar hårt på att få så fina som möjligt och så möts man av ett dussintal nedslagsmärken som inte blivit lagade. Ni vet själv hur tråkigt det är att putta på en yta där bollen hoppar till och då missar hålet, så se till att LAGA ERA NEDSLAGSMÄRKEN.

Har ni några funderingar kring banan eller något förslag på förbättringar så är det bara skicka ett mail till mig. Nu hoppas vi på fortsatt härligt väder och en hel del birdies ute på banan!

Mvh Johan med personal.

Johan.sandstrom@piteagolf.se

Dela