Information om kommande banskötsel.

2018 september 24

Information om kommande banskötsel.

Nu är hösten här på riktigt och detta innebär att vi kommer att påbörja en del arbeten ute på banan inför den kommande vintern. Vi kommer att börja lufta greenerna, detta år kommer vi köra med ”solida pinnar” vilket ej påverkar spelbarheten på samma sätt som när man luftar med hålpipor. Vi kommer dock att köra hålpipor på ett antal utsatta områden där greenerna är kompakta och ofta blöta. Dem områden som kommer att hålpipas är framkant på green nr 1, högerkanten på green nr 7, framkant på green nr 15 och dem blöta områdena på green nr 18. På dessa områden kommer vi att hålpipa för att få bort material ur greenerna som vi sedan ersätter med sand. Vi kommer även att lufta samtliga tees. All luftning kommer att ske löpande från och med imorgon(tisdag 25/9) och vi kommer göra vårt bästa för att påverka spelbarheten så lite som möjligt. Vi kommer även att dressa greenerna med sand under dem kommande veckorna, vi kommer att lägga ut rikligt med sand för att skydda gräset nu när temperaturerna sjunker och solljuset minskar.

Den gånga sommaren har varit en av dem varmaste och torraste vi har haft och detta har såklart påverkat banan. Torrfläckar på fairway, tees och greener har funnits och vår bevattningsanläggning har gått på högvarv. Vi hade även oturen att åskan slog ut all bevattning under ca 2 veckors tid i juli. Den torra sommaren har påvisat brister i bevattningen och vi har bytt ut mängder med spridare som varit defekta eller som har varit dåligt inställda. Vi kommer fortsätta med vårat arbete att byta ut spridare och ställa in dem så att spridarna inte blötlägger fel områden.

Under den gångna säsongen har ett flertal bunkrar dränerats om och fyllts med sand. Vi hade dock oturen att den maskin vi använder för att kratta bunkrarna med gick sönder under juli månad. Under högsäsongen försökte vi handkratta bunkrarna så gott vi kunde men i takt med att personalstyrkan minskade fick vi prioritera annat vilket medförde att bunkrarna inte har krattats under september månad.

Vi kommer att försöka hålla banan öppen så länge vädret tillåter och det är därför svårt att sätta ett datum på när vi stänger banan. I takt med att temperaturen sjunker och frosten hänger sig kvar längre på morgonen så tappar gräset sin styrka och då måste vi stänga banan. Vi återkommer med besked när en stängning av banan blir aktuellt så passa på att spela så mycket ni kan i det fina höstvädret.

Med vänlig hälsning Johan med personal.

Johan.sandstrom@piteagolf.se

Dela