Ungdomsåret 2016

2016 september 17

Redovisning för vad våra ungdomar har haft för sig under sommaren!

Slutet på ännu en golfsäsong börjar närma sig nu när höstvindarna börjat blåsa och löven gulna! Än finns det dock några veckor kvar på våran sällan så fint skådad bana och höstträningarna för våra ungdomar kommer att fortsätt så länge vädret tillåter! 🙂

Här följer en liten redovisning för sommaren som varit!

Jag vill riktiga ett stort tack till alla ungdomar som deltagit på något sätt under sommaren! Golfskola, läger, träningar, NVGF, knattegolfen mm… Det har varit riktigt kul att jobba med er och se hur ni alla har utvecklats och haft roligt på klubben! Jag hoppas verkligen att vi syns igen nästa sommar! 😀

Knattegolfen var återigen fullsmockad med knattar som ville ha roligt och dessutom avnjuta en glass efter en timmes hårt golfande!

Totalt var det 63 nya ungdomar utspritt på 5 grupper som tog grönt kort under sommaren i vår golfskola! Riktigt roligt med så många nya golfare!

Golfträningarna började tidigare och kommer sluta senare än under 2015 så antalet golfveckor med aktiviteter för våra ungdomar ökade under 2016! Deltagandet har också sett bra ut över året och vi har definitivt haft fler närvarotillfällen under 2016 än 2015! Kul med en uppåtgående trend för golfen i P-town!

Golflägret blev en riktig dundersuccé om jag får säga det själv! 31 glada ungdomar spelade golf som aldrig förr under en vecka med fantastiskt väder! För de som sov över på klubben så anordnades dessutom mycket uppskattade kvällsaktiviteter! Självklar kommer golflägret att vara på tapeten för ännu en upplaga 2017!

NVGF Junior Tour är nu helt färdigspelad för denna säsongen!

Jag vill säga stort tack till alla våra 17!! ungdomar som har deltagit i en eller flera av de 6 deltävlingar + final som NVGF junior tour består av.

Av dessa 17 tävlande var 3 stycken tjejer vilket är en stor ökning mot förra årets deltagande tjejer från PGK (1…) Så jag vill verkligen lyfta fram följande tjejer som gjorde sin tävlingsdebut för PGK under sommaren:

Moa Lindqvist
Filippa Bjerle
Emelie Nordmark

Förhoppningsvis har ni nu fått mersmak och kommer att spela mycket golf i framtiden 🙂

Av killarna var det också några nya namn som gjorde sina första NVGF tävlingar under året, riktigt kul med nya juniorer som vill utvecklas och tävla i PGKs färger 😀

Liam Flintberg
Erik Romell
Lucas Hedlund
Martin Viklund
Simon Jonsson

Bra jobbat killar, vi syns nästa sommar!!!

Resultatmässigt blev det också ett fall framåt från 2015 och jag vill lyfta fram några lirare som gjort fina insatser i touren under sommaren:

C-klassen:

Liam Flintberg: 85p räckte för en 4:e plats i C-klassen, med några palplaseringar och till och med överst på pallen i en tävling så kan Liam vara nöjd med sommaren och vara hungrig för mer i framtiden! B-klassen kan vara ett mål för nästa sommar 🙂

B-klassen:

Adam Jonsson: 94p i B-klassen räckte till en bronsmedalj! Detta gjorde att Adam var den enda spelaren från PGK som slutade TOP 3 i sin klass! After 6 deltävlingar så fanns chansen till en förstaplacering med tyvärr räckte inte spelet till i finalen och Adam fick ”nöja” sig med en tredjeplats. Riktigt bra jobbat ändå Adam, ny chans nästa år, då i A-klassen 😀

A-klassen 36 hål

Edvin Henriksson slutade på en riktigt fin 4e plats precis utanför pallen. Även där fanns guldchans inför finalen! Men vid bara 15 års ålder så har han fortfarande många somrar kvar som junior och kommer definitivt att vara med och kämpa om förstaplatsen under åren som kommer! Edvin har utvecklats riktigt mycket under året som gått och han är fortfarande aktiv i Skandia Tour där vi önskar honom all lycka under hösten! Edvin tog dessutom hem tävling SKEGK-PGK (andra deltävlingen i NVGF Junior Tour) vilket var riktigt roligt, där var också duktiga Viktor Eriksson på andra plats.

Som sagt, jag vill tacka alla våra fantastiska juniorer för en riktigt bra sommar och jag hoppas verkligen att ni alla fortsätter med golfen även nästa år!

2016 har varit bättre än 2015 både deltagarmässigt och resultatmässigt, jag vill verkligen jobba för att den trenden ska fortsätta även 2017! PGK ska mot toppen i NVGF men ännu har vi en lång väg att gå om man tittar på toppen i NVGF. Det finns mycket som vi gör bra men samtidigt mycket som vi ska jobba på för att utvecklas!

Jag vill tacka våra duktiga ungdomsledare som jobbat under sommaren med golfskola och golfträningar!

Wilma Lindbäck
Isak Ekman
Gustav Carlsson
Viktor Eriksson

Dessutom vill jag tacka våra duktiga golf PROs som verkligen hjälpt till med att tillföra en härlig spets till vår träningsverksamhet med erfarenhet och spetskompetens blandat med ett och annat skratt! Stort tack:

Ulf Andersson
Stephen Skinner

Sen ska vi ju definitivt inte glömma han som ändå stått för hela kalaset och gjort denna sommar möjlig för oss juniorer! Vår klubbchef:

Ulf Åberg

Sist men inte minst, vad vore golf utan sponsorer med djupa fickor? Ett stort tack till alla våra sponsorer som bidragit till att få ekonomin att gå ihop för ungdomsverksamheten!

Burlin Motor
MarinGroup
Sigillet

Sen finns det dessutom mänger av annat folk jag verkligen skulle vilja tacka för denna sommar som har hjälpt till att göra den så bra som den blev! Tack till alla föräldrar, utomstående mm som hjälpt till på något sätt, det är mycket uppskattat 😀

Passa på att svinga lite mer nu medan det fortfarande är möjligt innan fariway frusit till is och snön glittrar på tee! Ha det bra och tack för denna sommaren!

/Simon Ekman
PGK

undefined
Glada tjejer under golflägret!

undefined

Knattarna spelar en korthålsbana

undefined

Jakob Berglund, vinnare av PGK Junior Open by Simon Ekman

Dela