Välkommen till Hjärtgolfen i Piteå fredag 9 juli 2021

2021 maj 03

Slå ett slag för hjärtat – börja semestern med Hjärtgolfen, en golftävling där du spelar för ditt eget och andras hjärtan.

Piteå Golfklubb arrangerar i samarbete med 1,6 miljonerklubben en partävling för kvinnor/tjejer där vi skänker pengar via startavgiften till forskningen för kvinnors hälsa.

Hjärtgolfen i Piteå 9 juli 2021
Piteå Golfklubb är stolt partner till forskning för kvinnors hälsa genom att arrangera en av deltävlingarna i Sverige. Piteå Golfklubb vill bidra till att öka kvinnors hälsa genom ökad fysisk aktivitet och samtidigt bidra till forskning. Att visa att golf är hälsofrämjande och en viktig del i satsningen för att locka fler kvinnor att spela golf, då det fortfarande är en mansdominerad förening/sport. Därmed blir detta vår första enskilt kvinnliga tävling där startavgiften går till en god sak.Hjärtgolfen i Piteå har som mål att nå kvinnor i vårt upptagningsområde Norr- och Västerbotten.


Om 1,6 miljonerklubben
1,6 miljonerklubben är en ideell kvinnohälsoorganisation som grundades 1998 och som arbetar för kvinnors hälsa. De är idag en av Sveriges största kvinnoföreningar som informerar och inspirerar till bättre hälsa och värnar om kvinnans situation i samhället i stort, bland annat på arbetsmarknaden och som kulturbärare. De arbetar för att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och läkarutbildning. De driver även egna projekt för kvinnors hälsa med fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning.

Om Hjärtgolfen i Sverige
En av satsningarna är Hjärtgolfen som är en rikstäckande golftävling för kvinnor i alla åldrar. Hjärtgolfens startavgift går till Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som samlar in pengar till livsviktig medicinsk forskning på kvinnors hälsa. I år kommer Hjärtgolfen att arrangeras på 14 deltävlingar runt om i Sverige med totalt ca 850 deltagande kvinnor. Läs mer här.


Med anledning av pandemin följer vi SGF’s riktlinjer för tävlingar, där samling och prisutdelning sker utifrån aktuella och gällande restriktioner.

Starttid:                               Fredag 9 juli med kanonstart kl. 09.00. (Registrering från kl. 08.00.)

Tävlingsform:                     Greensome, slaggolf, anmälan i par.

HCP:                                    Max 36 i hcp. Spelare med högre handikapp är välkomna att delta men spelar på hcp 36. Tävlingen kräver EGA – exakt tävlingshandikapp se www.golf.se.

Anmälan:                            Anmälan på Min Golf. Anmälan är öppen from 1 juni. Sista anmälningsdag 2/7. Alla kan delta oavsett medlemskap i 1,6 miljonersklubben eller inte.

Anmälningsavgift:    200kr/person. Tävlingsgreenfee: 250kr/pers

Tävlingsledning:                 Katarina Lindgren, katarina@familjenlindgren.com; 070-525 88 04
                                            Kansliet Piteå Golfklubb; 0911- 149 90

Boende:                              Piteå Golfklubb erbjuder boende till ett specialpris för deltagare i Hjärtgolfen. Boka via kansliet 0911-149 90 och ange ”Hjärtgolfen”.

Vinnarna:                            Finalen i Sverige är inställd pga pandemin. Fina priser utlovas!


Hjärtligt välkomna till en härlig golfdag för ett gott ändamål!

Dela