pitea golfklubb

Vårt klubbhus

Piteå Golfklubbs unika klubbhus har alltid varit dess kännetecken och fram till 2004 prydde den vackra byggnaden klubbens logotyp.

Mycket har hänt sedan den vid begynnelsen 1963 fraktades till golfklubbens mark från Öjebyn strax utanför Piteå. På den tiden bestod klubbhuset endast av en huskropp. En 8-kantig norrbottnisk rundloge på två våningar. Den nedersta våningen hade en personalavdelning och omklädningsrum medan den översta våningen agerade restaurang.

Det dröjde dock ända till 1995 innan klubbhuset skulle få tillökning i form av ännu en 8-kantig loge, skänkt av vägverket och fick agera som en ren personalbyggnad. Efter det har klubbhuset byggts ut kontinuerligt och idag består den av fyra huskroppar som inrymmer restaurang och omklädningsrum med relaxavdelning samt konferensrum och en klubblounge för uthyrning.

De senaste tillskotten har varit utbyggnad av restaurangens matsal samt en terrass som allt totalt inrymmer över 150 matgäster. På grund av de ökade restaurangaktiviteterna planeras nu även en ytterligare utbyggnad av restaurangen, men denna gång av köksavdelningen för att höja den redan höga klassen på maten ytterligare, samt erbjuda ett större och bättre utbud av middagsalternativen.

Renoveringar och utbyggnader har dessutom lyckats behålla samma norrbottniska logkänsla över klubbhuset vilket gjort att det fortfarande är unikt och karaktäristiskt för Piteå Golfklubb.

Så starta och avrunda din golfupplevelse vid Piteå Golfklubb med god mat lagad av våra hyllade kockar samt bastu och avkoppling i våra nyrenoverade relaxavdelningar.

Vi bjuder på äkta golfatmosfär i ett av Sveriges vackraste och mest säregna klubbhus.