pitea golfklubb

Säsongen 2024 kommer bli lite annorlunda ute på Piteå Golfklubb. Från och med denna säsong kommer vi har robotar som klipper en stor del av våra ruffar och fairways. Dessa robotar kommer att klippa kontinuerligt under dygnets 24 timmar vilket medför att vissa lokala regler kommer att tillämpas för att detta skall fungera så bra som möjligt. Ni kan läsa nedanför vad som gäller.

Hjälp det är en robotgräsklippare på hålet. På Piteå golfklubb har vi robotgräsklippare som klipper fairway och foregreen på vissa hål. Roboten är också en ”banarbetare” så ibland kan du behöva vänta en stund innan du säkert kan slå ditt nästa slag. Här är några regelsituationer som kan vara bra att ha koll på.

Boll i vila: Roboten knuffar bort bollen. Bollen återplaceras på den uppskattade platsen där bollen låg. Regel 9:6 Om bollen är trasig eller inte går att få tag på inom några sekunder, får spelaren ta en annan boll. Regel: 14:2 Roboten trycker ner bollen i marken eller kör sönder bollen. Om läget har förändrats ska bollen eller annan boll placeras på närmaste platsen inom en klubblängd som mest liknar det ursprungliga läget. Regel 14:2 Roboten står stilla och spelaren störs av den i stans eller sving. Roboten är ett oflyttbart tillverkat föremål och lättnad kan tas enligt regel 16:1. Sök närmaste punkt för lättnad och droppa i ett lättnadsområde inom en klubblängd.

Boll i rörelse Bollen träffar roboten och studsar iväg: Bollen spelas där den hamnar. Regel 11:1 Bollen hamnar ovanpå eller under roboten och följer med den: Bollen eller annan boll droppas på den uppskattade punkten rakt under där den första hamnade i/under roboten. Lättnadsområde inom en klubblängd. Bollen hamnar på, eller under roboten som står stilla. Roboten är ett oflyttbart tillverkat föremål och lättnad tas enligt regel 16:1e – sök närmaste punkt för lättnad och droppa i ett lättnadsområde inom en klubblängd.

Autmow_Husqvarna-Ceora_06

Våra robotklippare

Detta är dem robotklippare som vi använder oss av ute på Piteå GK

Info om robotklipparna